Chemes Humenné - VKP Bratislava 2:3 v 1. finále play-off volejbalovej extraligy mužov

13.04.2011 Celý región

Humenné 12. apríla (TASR) - Volejbalisti VKP Bratislava vstúpili úspešne do finálovej série extraligy. V prvom zápase zvíťazili zverenci trénera Jaroslava Noseka v dramatickom stretnutí na palubovke obhajcu titulu Chemesu Humenné 3:2 a ujali sa vedenia v sérii hranej na štyri víťazné zápasy 1:0. Druhý zápas sa hrá už stredu opäť v Humennom.

1. zápas finále play off /na štyri víťazstvá/
Chemes Hummenné - VKP Bratislava 2:3 (-20, 18, 16, -15, -14)
Humenné: Sukochev, Kríž, R. Mizerák, Jakubov, Kašper, M. Hriňák, libero Vajda (J. Hriňák, M. Mizerák, Leškanič, Biľ).
VKP: Hollý, Demeter, Kriško, Pělucha, Paták, Hinduliak, libero Kubš (Vojkovič, Slezák, Rehák, Moreira, Halaj).
Na zápasy: 0:1

Domáci získali prvý bod, ale bolo to ich posledné vedenie v prvom sete. Hostia z VKP mali podstatne lepší úvod, tlačili súpera servisom, eliminovali vlastné chyby a tak ich náskok postupne narastal. Zo 6:4 bolo razom 9:4 pre Bratislavčanov, ktorí na druhom technickom timeoute vyhrávali už 16:10. V závere setu ešte po neúspešnom útoku Demetera znížilo Humenné na 18:20, ale na zvrat už nestačilo. Set ukončil esom práve Boris Demeter a VKP ho vyhral 25:20.
V úvode druhého setu viedli Humenčania už 5:2 a tréner Nosek poslal na ihrisko Vojkoviča. Hostia znížili stratu jedného brejku a po úspešnom trojbloku bolo vyrovnané 7:7. Náskok však o chvíľu mali domáci späť a pri podaní nahrávača Sukocheva bolo 11:8. Po dvoch úspešných blokoch hostí však bolo vyrovnané 12:12, nasledoval timeout Humenného a začínalo sa odznova. Hneď po time mali domáci problém s podaním Patáka, úspešne zaútočil Vojkovič a VKP viedol 13:12. Na druhom technickom timeoute už "policajti" viedli 16:14, keď Hollý úspešne zablokoval Romana Mizeráka. Práve Mizerák však dal po oddychu eso, následne vyšla "ulievka" Jakubovovi a na tabuli svietilo 17:16 pre domácich. Hneď na to posúdili rozhodcovia postavenie VKP ako zlé a za stavu 18:16 pre Humenné si zobral druhý oddychový čas v sete tréner hostí Nosek. Humenčania boli na koni, Kašper zablokoval Vojkoviča, Mizerák dal ďalšie eso a bolo 20:16. Hostia mali v tejto fáze veľké problémy na prihrávke a náskok Chemesu narástol na päť bodov - 21:16. Domáci ovládli koncovku setu a po útoku Jakubova ho vyhrali 25:18.
VKP viedol v úvode tretieho setu 5:3 po úspešnom dvojbloku v strede siete. Domáci však vďaka dobrej obrane na sieti rýchlo vyrovnali na 7:7. Následne nezvládol Paták servis Kašpera a na prvom technickom timeoute už domáci viedli 8:7. Kašperove plachtiace podanie robilo hosťom problémy, hostia sa nevedeli presadiť v útoku a chvíľu bolo 11:7, keď dlhú výmenu zakončil univerzál Jakubov. Hostia stratili istotu a po nepresnom útoku Pěluchu bolo už 14:9 a tréner VKP si zobral oddychový čas. Za stavu 15:9 vymenil na poste univerzála Demetera Rehák. Domáci boli rozbehnutí, naopak hosťom vôbec nič nevychádzalo a vedenie Humenného narástlo na osem bodov (18:10) a po ese Jakubova bolo už 21:11. Druhý set vyhrali domáci 25:16, hoci viedli už 24:13.
Hosťom vyšiel nástup do štvrtého setu a po útokoch Kriška a Demetera viedli už 7:3. Hráči VKP dobre podávali, minimalizovali počet chýb, darilo sa im aj v obrane a postupne pri podaní Hollého viedli už 16:9. Hosťom vychádzalo všetko, naopak domácim sa totálne nedarilo a náskok VKP narástol na 9 bodov - 9:18. Tréner Vlkolinský poslal na ihrisko náhradníkov a nechal hráčov zo základu vydýchnuť. Bolo jasné, že sa rozhodne v tajbrejku. VKP vyhral štvrtý set 25:15.
V úvode piateho setu dali domáci dva auty po sebe a Bratislavčania viedli 4:1. Nasledoval timeout Humenného. Potom v strede siete neprešiel cez blok VKP blokár Kašper a bolo už 6:2 pre hostí. Domáci potom zablokovali Kriška, znížili na 4:6, ale ten istý hráč sa v ďalšej akcii presadil a bolo 4:7. Strany sa točili za stavu 8:5 pre VKP. Dráma pokračovala, na konci dlhej výmeny bol blok domácich a VKP viedol už len 8:7. Timeout VKP. Domáci diváci ožili a hnali svojich vpred. Z ťažkej pozície sa nepresadil Demeter a bolo vyrovnané 9:9! Potom blokár Kríž smečoval loptu zadarmo na druhú stranu, ale pri útoku sa dotkol siete a hostia viedli 12:10. Aj ďalší bod získali hostia a od víťazstva ich delili dva body. Humenčania v dramatickom závere znížili z 11:14 na 13:14 a nasledoval timeout hostí. Na servis sa postavil Jakubov, hostia si ideálne neprihrali a Kriško zaútočil do autu - 14:14. Hostia si však vypracovali ďalší mečbal, Demeter výborne podal, domáci loptu len prehodili a duel ukončil Kriško - 14:16.
 

Vyberte región